dimecres, 29 de novembre del 2017

CONSELLS PER UTILITZAR CORRECTAMENT EL GRUP DE WHATSAPP

Vos volem oferir una llista de consells per utilitzar correctament el grup de WhatsApp: 
  • No missatges sense contingut: Si no tens res útil, informatiu o interessant que dir al grup és millor no escriure. Per exemple, si algú pregunta si algun pare o mare ha trobat la jaqueta  perduda del seu fill, no cal cremar el Whatsapp ple de missatges dient “no”. Qui trobi la jaqueta perduda ja respondrà.
  • Va bé silenciar de tant en tant el grup: a vegades, com a tots els grups, és inevitable que la conversa superi la nostra paciència, o potser just la informació que s’aporta en aquell moment no és interessant. Millor silenciar el grup i ignorar els missatges abans de perdre els nervis.
  • No a les crítiques destructives: “Aquest professor/nin/pare no m’agrada” és una altra frase recurrent en alguns grups. El grup de whatsapp no és el lloc per criticar. Si el professor “posa massa deures” o “pocs durant les vacances” és millor parlar-ho directament amb ell.
  • Respecte: Sembla obvi, però no sempre es respecta a tothom com cal als grups de WhatsApp. La privadesa és sagrada, potser abans de compartir una foto on surt el fill d’una altra persona li podem preguntar per privat si li sembla bé. I, sobretot, no cal compartir continguts que atemptin contra la privadesa de ningú ni resultin ofensius.
  • Dubtes amb els deures: A quin grup de WhatsApp de pares no s’ha preguntat mai els deures que tenen els nens per demà? Els experts aconsellen que cal ajudar als fills a “aprendre a ser més responsables i escoltar més a classe. Ser més autònoms i solucionar ells mateixos els seus problemes”.
  • Els assumptes personals millor amb els grups d’amics: De vegades alguns participants comencen a penjar acudits, fotos, opinions polítiques… Això distorsiona els missatges importants del grup. A més, pot crear situacions incòmodes, no tothom té perquè compartir les teves opinions o el teu sentit de l’humor.
  • Atenció a l’hora d’enviament dels missatges. Respectem les hores de descans dels altres membres del grup. Tot i que nosaltres potser estem desperts de matinada, hi ha gent que aquestes hores està dormint i el teu missatge li pot molestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada