dimarts, 13 de novembre del 2018

PROJECTE TAC





Bon dia families:

Des de fa anys l'escola ha estat interessada en el treball de les noves tecnologies. Fa temps que totes les aules disposen de PDIs (pissarres digitals interactives) i connexió a la xarxa. També des de fa uns quants cursos s'utilitza com a eina de comunicació amb les famílies l'APP Sappschool i dins horari escolar tenim activitats com "Oimàtica" o els ambients de "Som Informàtics".

Durant aquest curs donam una passa endavant i començam a treballar amb els Chromebooks gràcies al Projecte TAC que Conselleria ens va aprovar el curs passat amb el vistiplau del Consell Escolar. 

Aquest Projecte no suposa cap canvi a nivell metodològic. El que fa és ajudar a  introduir un recurs educatiu nou per reforçar la línia metodològica del nostre centre i adaptar-la a les necessitats actuals de la societat en la que vivim.

Farem servir els Chromebooks des de 4rt de primària fins a 6è. Cada curs disposarà d'un carretó amb 28 Chromebooks que hi haurà de compartir amb el seu nivell. Les màquines són propietat de l'escola i per tant, a les famílies no els suposarà cap despesa extra.

El fet de treballar amb aquestes màquines ens dona una sèrie d'avantatges. L'inacabable món de les aplicacions de Google són un eina valuosa per a tot el món educatiu. Crear documents, compartir-los amb els companys, amb e/lal mestre/a, la facilitat de la comunicació, la senzillesa de les eines, són només algunes de les grans possibilitats de treballar amb les Google Apps.

Però, que és un Chromebook? Un Chromebook és un ordinador personal que treballa amb el sistema operatiu Google Chrome OS i que utilitza el navegador web Chrome. Arrenca en 8 segons i tots els continguts (documents, aplicacions, etcs'actualitzen de forma automàtica.

Estan pensats per treballar sempre en el núvol. És necessari tenir un compte gmail associat. Tot el contingut personal de gmail, s'hi pot accedir des del Chromebook de l'alumne o des de qualsevol ordinador accedint al compte gmail. Gràcies a l'arquitectura multicapa, no cal tenir cap mena de software antivirus.

Aquests ordinadors es van començar a comercialitzar a EEUU el 2011 i s'han implementat a gran part del món educatiu. Actualment, a les Illes Balears, ja estan implantats a més de 50 centres educatius de primària i secundària. 

Salutacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada