dijous, 23 de novembre del 2017

PATI EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Volem comunicar-vos l'organització que volem dur a terme el temps de pati amb els alumnes d'educació primària:



El nostre centre té un número aproximat de 470 alumnes d’educació primària que comparteixen l’espai de pati entre les 11’30h i les 12h. Els metres quadrats d’aquest espai són molt pocs per cobrir les necessitats de moviment de tots aquests infants. Encara que compleix normativa, la combinació de pocs metres quadrats i molts infants, fa que sorgeixin conflictes, que no hi hagi situacions de joc adequades, un renou excessiu...
Prop del centre hi ha el parc del Molí d’en Beió on hi ha situada l’Escola de Mallorquí de Manacor. Pensam que aquest espai és adequat perquè cada dia s’hi desplacin entre 150 i 200 alumnes des del nostre centre i així rebaixar la massificació en el pati.
L’Escola de Mallorquí disposa de banys exteriors, per la qual cosa els alumnes no han d’entrar a les instal.lacions.
El parc té 4 portes d’accés. Durant el temps que ocupem el parc, quedaran totes tancades exceptuant la d’accés directe a l’Escola de Mallorquí on hi haurà un mestre assignat de vigilància.
Pel que fa a la vigilància d’aquests alumnes desplaçats al parc, es complirà amb la normativa vigent de ràtio de mestres per número d’alumnes (1/40), de la mateixa manera que es mantendrà en el centre. Ens els trajectes d’anada i tornada (1’30 min. cada un) seran acompanyats per un mestre més de suport.
Els grups d’alumnes que sortiran cada dia seran els mateixos durant un temps, que pot variar cada mes, cada dos mesos o cada trimestre. Els alumnes que surten seran agrupats per edats, és a dir, 1r i 2n, 3r i 4t i 5è i 6è.
Amb la nostra metodologia i organtizació és molt difícil fer dos torns de pati pels alumnes d’educació primària, per la qual cosa pensam que l’opció d’utilitzar el parc del Molí d’en Beió és la millor a curt termini.
Així i tot, aquesta organització serà valorada per tot el professorat a final de curs per tal de planejar la millor opció de cara al curs vinent.


Aquesta proposta va ser acceptada per tots els membres del Consell Escolar. Demà s'entregarà la sol.licitud formal a l'Ajuntament i a la Conselleria d'Educació.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada